tisdag 26 januari 2010

Vansinnigt

(Jesus omskärelse, bild ovan)
Dagens definition av religionsfrihet är verkligen århundradets dummaste påhitt. Att det fortfarande tillåts att könsstympa bebisar för att de skall bli frälsta övergår verkligen mitt förstånd. En religion som påstår detta borde inte tas på allvar. I Sverige omskärs varje år ett fyrtiotal judiska pojkar, samt närmare tre tusen muslimska pojkar. Hoppas, för deras skull, att de blir frälsta.

Ur Lag (2001:499) om omskärelse av pojkar

3 § Omskärelse får utföras på begäran av eller efter medgivande av pojkens vårdnadshavare och efter det att vårdnadshavaren har informerats om vad ingreppet innebär. Står pojken under vårdnad av två vårdnadshavare, skall vad som nu sagts gälla båda. Den som skall utföra ingreppet svarar själv för att informationen ges eller att den ges av en medicinskt kunnig person. Sådan information skall ges också till pojken, om han har uppnått den ålder och mognad som krävs för att förstå informationen. Pojkens inställning till ingreppet skall så långt det är möjligt klarläggas. Ett ingrepp får inte utföras mot en pojkes vilja.

4 § Ingreppet skall utföras med smärtlindring som ombesörjs av legitimerad läkare eller legitimerad sjuksköterska, under betryggande hygieniska förhållanden och med hänsyn till vad som är bäst för pojken.

5 § Omskärelse får utföras endast av legitimerad läkare eller av den som har särskilt tillstånd att utföra omskärelse av pojkar. Annan person än legitimerad läkare får inte utföra omskärelse på pojkar som är äldre än två månader.

6 § Särskilt tillstånd att utföra omskärelse får meddelas den som föreslagits av ett trossamfund där omskärelse ingår som en del i en religiös tradition, om personen har den kompetens som föreskrivs med stöd av 11 §, bedöms kunna utföra ingreppet i enlighet med de krav som gäller för ingreppet och i övrigt är lämplig att utföra omskärelser.

1 kommentarer:

Judea uber alles? sa...

I ett samhälle där pojkar stympas på löpande band är omedvetenhet och underdånighet ett faktum. Skam gör folket lättare att styra. Den största cementerande faktorn till förtryck är just tabun. Sexuella fobier och rädslor hos män försvårar även för kvinnorna att bli självständiga. Semiters inre anspänning och yttre våld dagligen går inte ta miste på hur mkt cencur som än används i media. Denna stympande kulturs övergrepp är olycka för vår planet.

Skicka en kommentar