måndag 14 december 2009

Priviligerad kärlek


Enligt aftonbladet kommer Victorias bröllop kosta minst 64 miljoner kroner. Kungen kommer betala 15 miljoner och resten ska vi betala. På ring P1 hörde jag idag att det skulle kosta 150-170 miljoner. Jag vet inte vilken summa som stämmer, men det känns som att det inte spelar någon roll för det är så astronomiska summor att jag inte ens kan relatera. Cancersjuka människor tvingas ut i arbete, folk får leva på svältbidrag och socialbidragstagare får inte ens bidrag till barnvagn då "normen innefattar en utrymme för sparande". Carl Gustav är det tätaste socialfallet i Sverige och ändå tycker Sverige inte att han har möjlighet att spara pengar till ett fantasibröllop. Victoria och hennes karl har dessutom garanterat råd att betala själva och behöver ingen pappa att betala. Misogyny is hard to spell but easy to practice. Jag förstår inte hur tänkande människor kan acceptera denna satans nyfeodalism som inte hör hemma i vår tid. Det krävs väl antagligen några generationers bortgång, sedan kan vi börja inreda slotten till bostäder. Det är sanslöst att det skall ta sån tid.

1 kommentarer:

anna sa...

ja vad ska man säga, det är såsjukt att det inte finns några ord. det är ju inte som att det dräller av pengar och det inte finns någonstans att lägga dom. dessutom komemr de väl stänga av hela stan för bröllopets skull.. och så får de bo i den enda nationalstadsparken som finns, undrar om de kan sopsortera, hagaparken är ju ganska miljöskyddat område..
lustigt det där med pengar, tror minst 99 % av våra bråk, mina och peters, är pengarelaterade. antar att det är lättare att ha ett förhållande om staten betalar för en, och inte med vanligt socbidrag utan extremt mycket..
kungafamiljen borde avskaffats för flera hundra år sedan.

Skicka en kommentar