måndag 15 februari 2010

Stereo total

Om någon undrar så är mitt monoproblem löst! Efter en lång diskussion på ett forum lyckades någon få mig att tänka på en sak som borde vara otrolig. Och det var den! Nu strömmar sköna strömmar av två-kanalsljud :)

8 kommentarer:

Mikael Sjödin sa...

Vad var det otroliga? Att du glömt att plugga i högtalarsladdarna rätt?

absolutebeginner sa...

Nej, så långt hade jag kollat själv ;) Det var adaptern! Mitt ljudkort har stora tele-utgångar och jag behöver adapter för att plugga in en 3,5mm plugg. Någon tipsade om att adaptern kunde fela, något jag inte trodde dom kunde göra. Jag, menar det finns ju inget som känns mer stabilt än en metalladapter? Jag hade inte trott att det fanns något litet på dom som kunde braka. Men det hade det gjort och min lösning på monoproblemet blev gratis och jag behöver inte köpa något moderkort!

Mikael Sjödin sa...

Det tillverkas bara skräp nuförtiden. Hade detta varit stereokomponenter från 70-80-talet, hade det hållit än idag.

absolutebeginner sa...

Jag är beredd att hålla med. Men en adapter av metall? Jag menar, metall är ju metall och hur kan en sån lyckas gå sönder? Det måste ha gått vilt till när den lyckades pajja!

absolutebeginner sa...

http://img.eforbuy.com/P00442_1_image.jpg

Mikael Sjödin sa...

Det är kanske inte ett officiellt erkänt faktum, men jag tror att många människor (utan att behöva vara särskilt konspiratoriskt lagda) har insett att elektroniktillverkarna bygger in fel i komponenter, så att apparater ska hålla i max garantitiden. Hur skulle de annrs få sälja nya modeller hela tiden i denna rasande takt?

absolutebeginner sa...

Säkerligen. Men en adapter? Då skulle det ju vara känt att vissa märken lägger av. Grejen är väl också att 70-talspjäser är byggda av tunga komponenter eftersom man faktiskt inte hade kunskapen om att bygga med billigare material?

Mikael Sjödin sa...

Jag tror man hade en annan allmän kvalitetskänsla då, såväl som faktisk omsorg om sina konsumenter. Det var viktigare att konsumenten var nöjd, än att han/hon bytte skal 6 ggr om året.

Skicka en kommentar